Den blinkande markören

Eftersom jag nu är i slutet av min kandidatutbildning är det dags att skriva kandidatarbete, C uppsats. Inte för att en C uppsats ska vara jättestor, svår eller på en överdrivet hög nivå men ändå känns det lite nervöst. Under mina 3 år har jag skrivit arbeten och rapporter kors och tvärs... så detta ska väl inte bli något problem, eller?
Kanske är det för att jag vet att skolan snart är slut som jag känner lite obehag, det är bara jag och uppsatsen nu.

Banana muffin

Kalasgoda bananmuffins som kan toppas med tex choklad eller bara njutas som dom är.
Ingredienser ca 15 st
125 g smör
2 1/2 dl socker
2 ägg
1 dl mjölk
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
4 dl mjöl
2 stora bananer
100 g mjölkchoklad
Sätt ugnen på 200 grader och vispa ägg och socker till ett skum. Smält smöret och blanda ner i äggsmeten. Mosa bananerna med en gaffel och tillsätt till smeten tillsammans med de andra ingredienserna. Hacka chokladen i bitar och vänd ner i smeten. Klicka ut smeten i formar i en muffinsplåt och grädda i ca 20-25 minuter.
Toppa med smält choklad och strössel, bjud alla du känner.

Grissini

Grissini är goda att dippa i hummus, yoghurt dipp eller bara knapra på som dom är.
Ingredienser:
25 g jäst
1 1/2 dl ljummet vatten
1 tsk salt
en äggvita
1/2 dl olivolja
6 dl vetemjöl
3 msk rosmarin
Smula jästen i en bunke och lös upp den med vattnet. Tillsätt salt, äggvita, olivolja och rosmarin. Tillsätt lite mjöl i taget och arbeta ihop till en smidig deg. Jäs degen under bak duk i ca 1 1/2 timme. Sätt ugnen på 175 grader.
Knåda sedan degen och dela i mindre bitar. Rulla ut smala längder ( ungefär som en penna) och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla längderna med vatten och strö över flingsalt och eventuellt linfrön.
Grädda i mitten av ugnen i ca 25 min.

Mitt födelsedagskalas


En hel helg fylld av vänner, dans, flams och massa mat


En bild från helgen

Finbesök, festligheter och en massa mat, en mycket trevlig helg med andra ord! Fler bilder kommer senare.

Gårdagens shoppingfynd!


Honduras

Mina äventyrliga föräldrar har nyss varit på långresa i Honduras. Läs reseberättelse och se mer bilder här: http://taisto.de/Honduras.html

Söndag

+ Vive La Fête – Noir Désir

En dag för sushi


Lördagspromenaden


Tentan avklarad

Jag och Anna firar att det är Fredag och att jag har skrivit tenta i dag! Vin och hamburgare, dans och musik

THD


Haha: http://hem.passagen.se/t.h.d/

Make Retro

Hittade en sida där man kan ladda upp sina bilder och lägga på effekter så att de ser mer vintage ut. Bra om man inte har lust att hålla på och mixtra i photoshop. MakeRetro.com

Internationella Kvinnodagen



Ärtsoppa

Gör en härlig ärtsoppa!
Ingredienser:
3 dl Gula ärtor
En gul lök
1 tärning grösnaksbuljong
Timjan
7 dl vatten
Lägg ärtorna i blöt i ca 12 timmar. Byt sedan vatten och koka ärtorna med den hela löken och buljong i ca 1 timme. Fiska upp och släng skal som flyter upp. När ärtorna har kokat sönder är soppan klar. Ta bort löken och krydda med timjan, peppar och salt. Servera med senap och varför inte pannkakor.

Pudding!

Häromkvällen bjöds det på choklad och vaniljpudding med bärtopping. Det som behövs är vanlig hederlig chokladpudding, vaniljpudding (på påse) och lite bär. Kanske lite fusk..men gott.

Bästa telådan

Telåda, används dagligen- från soprummet.

Matberedaren

Observera den nya kategorin - Soprumsfynd. Eftersom lägenheten börjar välla över med prylar från denna fantastiska fyndhörna så tänkte jag ge lite inspiration om vad som kan gömma sig där..
Matberedare med många tillbehör, ingen intruktionsbok dock... Allt från soprummet.

RSS 2.0