Torsdag
En öl i solen för att fira att jag haft min presentation av min kandidatuppsats.
Prom Night
En av alla grillkvällar.
Uppsala II
Maj
Makrill II
Kandidatfesten
För att fira att vi snart gått klart vårat kandidatprogram ordnade vi en fest, i Lilla Sunnersta förståss.
Anna var självklart där som min +1.
Fördrinken intogs utomhus.
Snittar, fördrink och sol.
Sedan blev det mat.
Alla blev mätta.
Sen dansade vi till Lady Gaga hela natten vilket inte fastnade på bild.. Tack för en lyckad kväll!
Hur tappar man bort en sköldpadda?
Makrill
Söndags chill´n grill
Söndagskvällen bjöd på grillning.
Efter grillningen genomgick Maria en smärre omvandling...
Grattis :D
Grattis till världens bästaste tjejer, Annis som fyller år i dag och Linnea som fyller år på Onsdag! Hurra Hurra Hurra!
Bäst av allt, sushi i det gröna.
En solig lördag
Sitter ute i solen och försöker plugga, inte så lätt när en sånhär liten fining kommer och hälsar på.
Födelsedagsbarn, vårväder och Fredag!
Struts med vårgrönsaker
Strutskött är mycket mört och lätt att tillaga. Köttet är rött och påminner om nötkött men är magrare. Man kan med fördel låta köttet vara lite röd/rosa i mitten för att bevara saftigheten.
Ingredienser;
Strutsfilé eller biff
2 morötter
1 liten squash
1 röd lök
3 vitlöksklyftor
ca 8 dl Buljong
Soja
ev en skvätt portvin
salt, peppar
Hacka löken och tryck till vitlöksklyftorna med knivbladet. Hetta upp olja i en gjutjärnspanna och bryn köttet tillsammans med löken. Dela grönsakerna grovt och häll på buljong, grönsaker, soja, salt och peppar. Låt puttra under lock i ca 15 minuter, tillsätt sedan en skvätt portvin och låt sjuda ytterligare ca 5 minuter. Ta sedan upp köttet och skär upp i skivor. Ta reda på grönsakerna, på skyn kan en redning göras som fungerar utmärkt som sås till köttet. Servera med tex couscous eller bulgur.
Grönsakerna kan bytas ut mot tex potatis, paprika, kålrot mm.
Uppsala
Den rutiga blomman
Kungsängsliljan, Upplands landskapsblomma.
Namnet kommer efter Kungsängen i Södra Uppsala. Enligt en sägen växer liljorna här pågrund av ett slag mellan danskar och svenskar. För varje fallen dansk tros en röd/lila blomma växa upp och för varje fallen svensk en vit. Svenskarna sägs ha vunnit slaget och därför är de vita liljorna mer sällsynta.
Pizzabulle
Goda pizzabullar för soliga dagar i parken.
Ingredienser:
50 gram jäst
0,75 dl olivolja
5 dl mjölk
1 tsk salt
10 dl vetemjöl
3 dl durumvetemjöl
1 burk krossade tomater
2 paket mozzarella
riven ost
oliver
soltorkade tomater
färsk basilika
salt, peppar
Gör såhär:
Smula jästen i en bunke och värm mjölk och olja fingervarmt. Häll på och blanda ut jästen, tillsätt salt och mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg som sedan får jäsa under bakduk i ca 30 min. Hacka under tiden upp soltorkade tomater, oliver, mozzarella och basilika. Sätt ugnen på 225 grader. Dela degen i två delar och kavla ut varje del tunnt. Bre på tomatkross och strö över mozarellan, oliver, soltorkadetomat och basilika. Rulla sedan ihop till en rulle och skär ca 2 cm tjocka skivor och lägg i formar, gärna i i en muffinplåt. Pensla bullarna med vispat ägg och strö över riven ost. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter. Mums!
Glada Vappen
Valborgs firandet inleddes med traditionsenlig Champangefrukost.
Sedan intog vi Ekonomikumparken för picknick och mys.
Efter en mycket lyckad picknick blev det grillning i Lilla S och sedan Rebecca och Fiona på V-Dala. Kvällen avslutades med häng i den nya kvartersbaren.