Struts med vårgrönsaker
Strutskött är mycket mört och lätt att tillaga. Köttet är rött och påminner om nötkött men är magrare. Man kan med fördel låta köttet vara lite röd/rosa i mitten för att bevara saftigheten.
Ingredienser;
Strutsfilé eller biff
2 morötter
1 liten squash
1 röd lök
3 vitlöksklyftor
ca 8 dl Buljong
Soja
ev en skvätt portvin
salt, peppar
Hacka löken och tryck till vitlöksklyftorna med knivbladet. Hetta upp olja i en gjutjärnspanna och bryn köttet tillsammans med löken. Dela grönsakerna grovt och häll på buljong, grönsaker, soja, salt och peppar. Låt puttra under lock i ca 15 minuter, tillsätt sedan en skvätt portvin och låt sjuda ytterligare ca 5 minuter. Ta sedan upp köttet och skär upp i skivor. Ta reda på grönsakerna, på skyn kan en redning göras som fungerar utmärkt som sås till köttet. Servera med tex couscous eller bulgur.
Grönsakerna kan bytas ut mot tex potatis, paprika, kålrot mm.
Comments
Trackback