Enkel thaigryta
En stark thaisoppa hjälper mot sommarförkylningen. Här ett ihopkok på thailändskt vis.
Ingredienser:
2 burkar kokosmjölk
900 g kycklingfile
2 paprikor
2 färska chillifrukter
7 cm ingefära
röd chillipasta
2 lime
ett par champinjoner
vatten
fisksås
socker
Strimla kycklingen och skär alla grönsaker i bitar. Skär ingefäran i stora bitar och lime i klyftor. Koka upp kokosmjölk och chillipasta, tillsätt kycklingen och låt puttra tills den är genom kokt. Tillsätt sedan alla andra ingredienser samt en nypa socker, fisksås och en lime ( pressa i saften och låt sedan även klyftorna koka med) och låt koka ihop. Smaka sedan av med mer fisksås och eventuellt lime. Tillsätt mer vatten om grytan känns för tjock. Serevera med ris och ingefärsvatten ( se nedan), eventuellt lite jordnötter.
Ingefärsvatten
ingefära
citron
råsocker
vatten
Skär ingefära i bitar och skiva citron, koka vatten. Låt ingefära och citron dra i vattnet en stund tillsammans med en nypa råsocker. Servera med is.
Comments
Trackback