Höst knapra på Biscotti
Vill bara påminna om hur gott biscotti är till teet såhär i höstetider. Lika bra att baka dubbel sats på en gång så man har ett förråd till alla mörka höstkvällar.
Ingredienser:
50 g mandel
50 g hasselnötter
4 dl mjöl
2 ägg
1 dl socker
skal av 1 apelsin eller citron
1 1/2 msk vaniljsocker
1/4 tsk bakpulver
en nypa salt
Sätt ugnen på 200 grader och rosta mandeln och hasselnötterna i ca 8 min, hacka dem sedan grovt. Sänk sedan temperaturen till 175 grader. Blanda mjöl, mandel, socker, vaniljsocker, bakpulver, salt och rivet apelsinskal. Knäck i båda äggen och rör om och knåda till två rullar, ganska tunna. Grädda rullarna i ca 25 minuter. Ta sedan ut dem och skär ca 1 cm tjocka sneda skivor och låt dem "torka" i ugnen på 120 grader i ca 25 minuter.
Förvara biscottisarna i en kakburk med lock.
Comments
Trackback