Biscotti uppdatering!



Två nya smaker som måste testas! Gingerscotti (den ljusare till vänster på bilden) och Kokoscotti (den lite mörkare till höger). Grundreceptet är typ det samma men med nya smaker och lite mer fibrer i kokoscotti.

Gingerscotti Ingredienser:
4 dl mjöl
2 ägg
1 dl socker
skal av 1 citron
ca 3 cm riven färsk ingefära
1 1/2 msk vaniljsocker
1/4 tsk bakpulver
en nypa salt

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjöl, socker, vaniljsocker, bakpulver, salt, rivet citronskal och ingefära. Knäck i båda äggen och rör om och knåda till två rullar, ganska tunna. Grädda rullarna i ca 25 minuter. Ta sedan ut dem och skär ca 1 cm tjocka sneda skivor och låt dem "torka" i ugnen på 120 grader i ca 25 minuter.

Kokoscotti Ingredienser:
 1 1/2 dl solrosfrön
1 dl kokosflingor
2 dl  vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
2 ägg
1 dl socker
1 1/2 msk vaniljsocker
1/4 tsk bakpulver
en nypa salt

Sätt ugnen på 200 grader och rosta solrosfröna i ca 5 min. Sänk sedan temperaturen till 175 grader. Blanda mjölerna, frön, socker, vaniljsocker, bakpulver,salt och kokosflingor. Knäck i båda äggen och rör om och knåda till två rullar, ganska tunna. Grädda rullarna i ca 25 minuter. Ta sedan ut dem och skär ca 1 cm tjocka sneda skivor och låt dem "torka" i ugnen på 120 grader i ca 25 minuter.

Comments

Comments:

Name:
Remember me?

Contact

Blogg:

Text:

Trackback
RSS 2.0