Äppelmos, höst i en burk.



Äppelmos är det bästa till morgongröten. Passa på att köpa billiga äpplen eller plocka ute nu i höst. Godast enligt mig, är det om man låter skalet sitta kvar och drar ner lite på sockret när man gör äppelmos.
Jag kör ganska mycket på känsla när jag gör mos men här är ett ungefärligt recept:

Ingredienser:
Äpplen (många)
Syltsocker med pektin
Lite vatten

Kärna ur äpplerna eller skär bara bort kärnhuset. Dela äpplena i ganska små bitar, eftersom skalet inte blir så mosigt är det bra att göra små bitar så det inte blir för "klumpigt" i moset.
Lägg alla äppelbitarna i en kastrull och tillsätt lite vatten. Låt det koka upp och rör om då och då. Koka äpplena i ca 20 minuter under omrörning tills ett mos uppstår. Tillsätt tillsist sockret i lagom mängd, smaka av. Låt det koka ytterligare 3-4 min och häll sedan upp i varma glasburkar.
Glöm inte att göra fina etiketter!


Comments

Comments:

Name:
Remember me?

Contact

Blogg:

Text:

Trackback
RSS 2.0