Tortanto
Tortanto är ett Italienskt fyllt bröd som passar bra till picknick eller som matsäck. Denna gång är det Anna som har stått för bakandet och fotandet. Mycket gott och lyxigt att ha någon som bakar åt en.
Ingredienser till ett bröd:
15 g jäst
3 dl ljummet vatten
2 msk olivolja
1 msk honung
1 msk flingsalt
2.5 dl durumvete
4 dl vetemjöl special
200 g mozzarella ost
kärnfria oliver
soltokade tomater
färsk basilika
Smula jästen i en bunke och blanda med vatten, olja, honung och salt. Blanda i mjölerna till en smidig deg och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Tryck sedan ut degen i en rektangel ca 1 cm tjock, kavla inte. Skär skivor av mozzarellan och varva dem med oliver, soltorkade tomater och basilika på degen.
Pensla yttersta kanterna av degen med vatten och rulla ihop den och forma till en krans. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
Ställ in brödet i ugnen och sänk till 200 grader, grädda 20-25 minuter.
Molto bene!
Comments
Trackback