Saring-rarings kolapaj med True Blood röda bär.
Kola, röda bär och nötter i en fantastisk kombination. Passar bra till alla tillfällen.
Pajskal:
4 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
125 g smör
2 msk kallt vatten
Blanda ihop allt ordentligt (hellst i matberedare), hacka smöret i bitar så går det lättare. Kavla ut och lägg i en pajform, låt stå kallt i 20 min.
Grädda sedan skalet på 175 grader i ca 30 minuter tills det fått färg.
Fyllning:
400 g kondenserad mjölk
1/2 dl socker
1/2 dl ljus sirap
ca 60 gram smör
Valnötter
Rosta nötterna i ugn ca 5 minuter och hacka grovt.
Häll i alla ingredienser utom nötterna i en kastrull och värm på medelvärme under omrörning tills smeten blir slät och tjock. Gör kulprov för att se om kolan blivit seg nog, tar ca 15-25 min.
Lägg nötterna i pajformen och ringla sedan över kolasåsen. Låt svalna och garnera med röda bär.
Servera som den är eller med glass!
Comments
Trackback