Grötbullar
Receptet på dom här grötbullarna kommer från boken "Var rädd om maten" från Lantmännen men jag har modifierat om det lite (extra "pinnar och barr")... En miss var dock att jag penslade med vatten istället för ägg vilket resulterade i att Mailliardreaktionen uteblev (brunfärg) annars var bullarna riktigt goda.
Meningen är att man ska ta "överbliven" gröt och göra bröd av, men får man som jag ingen gröt över på mornarna går det lika bra att koka upp lite innan baket.
Ingredienser till 12 bullar:
25 gram jäst
2 dl ljummet vatten
2 dl fiberhavregrynsgröt
1 msk olja
2 dl grahamsmjöl
2 dl durumvetemjöl
3 dl special vetemjöl
1/2 dl linfrön
1/2 tsk salt
1 ägg
solrosfrön
Lös upp jästen i vattnet, rör ner gröten och oljan. Blanda i salt, linfrön och mjölerna arbeta ihop till en deg och jäs i 40 minuter under bakduk.
Knåda sedan degen något och ha eventuellt i mer mjöl. Forma 12 bullar och lägg i en smord muffinsplåt och jäs i 30 minuter. Pensla bullarna med ägg och strö på solrosfrön, grädda i 25 minuter på 175 grader.
Comments
Postat av: Ani
molto bene 2k!
Trackback