Popcorn
Hur poppar man egentligen perfekta popcorn hemma?
Du behöver:
En bra kastrull med lock
Raps olja
Majskorn ("popcornfjun")
Börja med att hälla i lite olja i kastrullen så att botten täcks, men inte för mycket!
Sätt plattan på högsta värmen och lägg i 3 "prov" majskorn. Glöm inte att sätta på locket.
När du hör att dina testpopcorn poppar är det dags att sänka värmen till hälften och ha i resten av majskornen. Ta så mycket så att det täcker botten, plus lite till. Lägg på locket igen och poppandet kan börja!
Oftast har jag i för mycket majs så att locket höjs på kastrullen och det "poppar över", men då är det bara att hälla av lite popcorn och låta det poppa vidare.
Salta sedan med örtsalt eller vanligt salt.
Indianerna trodde att det bodde en liten ande i majskornet som blev så arg när den hettades upp att den exploderade och blev till ett litet moln.
Comments
Trackback