Hel kyckling i ugn
En ny favorit! Att steka en hel kyckling i ugnen kanske verkar svårt, men det är väldigt enkelt och blir dessutom mycket gott!
Ingredienser:
1 hel kyckling (om den är fryst, låt den tina i kylskåp 1 dygn)
1 citron
ett knippe persilja
ca 2 msk tokad rosmarin
till pensling
2 msk olja eller smält smör
2 msk soja
salt och peppar
Sätt ugnen på 175 grader. Dela citronen i 8 delar och fyll kycklingen med persilja, citron och rosmarin. Pensla med en blandning av olja, soja, salt och peppar. Sätt in kycklingen i nedre delen av ugnen och stek 1 tim- 1 tim 15 min. Se till att kycklingen är helt klar och att köttsaften ej är röd. Har man en stektermometer ska innertemperaturen vara ca 75 grader.
Gör en redning av skyn genoma att låta den koka upp med 1/2 buljongtärning, 1/2 dl vatten och 1 1/2 msk vetemjöl. Späd redningen med en skvätt grädde.
Servera med potatisklyftor och en sallad.
Comments
Trackback