Skorpor till teet.



Jag gillar sånt som knaprar. Dom här skorporna är enkla och knapriga, godast är dom med marmelad och philadelfia ost.

Recept:
5 dl mjölk
1 dl rapsolja
1 paket jäst (50g)
2 tsk salt
7 dl grahamsmjöl
1 dl kruskakli
ca 6 dl vetemjöl
lite honung

Mät upp olja och mjölk i en kastrull och värm till fingervarmt. Smula jästen i en bunke och ha i salt och honung, rör i lite av mjölken så att jästen löser upp sig. Tillsätt sedan resten av mjölken, grahamsmjöl och kruskakli. Ha till sist i mjölet ( jag har experimenterat lite med att ha i 2 dl rågmjöl och 4 dl vetemjöl, blir bra!) och arbeta i hop degen. Låt degen jäsa under bakduk i 30-40 min.
Häll sedan ut degen på ett mjölat bord och knåda den. Dela sedan upp degen i 4 delar och rulla dem till rullar. Skär varje rulle i 5-6 bitar och låt dem jäsa på en plåt med bakplåtspapper i 15 min. Värm under tiden ugnen till 250 grader.
Grädda bullarna i ca 15 minuter ta sedan ut dem och bänd i sär med en gaffel. Lägg dom på plåten igen med snittytan uppåt och grädda i 5-6 minuter så att de får lite färg. Sänk sedan ungstemperaturen till 100 grader och torka skorporna i ugnen ca 2 tim.
Förvara i en fin burk!



Comments
Postat av: linda

låter intressant. var hittar du alla recept?

2010-03-06 @ 21:56:08

Comments:

Name:
Remember me?

Contact

Blogg:

Text:

Trackback
RSS 2.0