Vegetariskt
Gör en vegetarisk buffé! Servera hummus och olika röror till.
Varm linssallad med fetaost
Ingredienser:
3 dl gröna linser
2 tsk kardemummakärnor
2 lagerblad
750 g färsk broccoli
4 dl couscous
1 liten röd spansk peppar
2-3 salladslökar eller en liten purjo
1 dl olja
1 msk flytande honung
1 msk balsamvinäger
2 tsk salt
peppar
200 g fetaost
Skölj och koka linserna tillsammans med kardemumma och lagerblad i ca 30 min. dela broccolin i bindre buketter och låt den koka med linserna ca 4-5 min i slutat av koktiden.
Koka under tiden upp 4 dl vatten och 1 tsk salt, tag kastrullen från plattan och ha i couscousen. Sätt på locket och låt välla ca 5 min.
Dela pepparfrukten och skrapa ur kärnorna, finhacka. Skär löken i strimlor och blanda den med pepparfrukten, olja, honung, vinäger, salt och peppar.
Låt broccolin och linserna rinna av väl och blanda med couscousen. Vänd sedan i lökdressingen. Smula till sist över fetaosten/ skär den i tärningar.
Rucolaröra
Ingredienser:
2 dl rucola
1 vitlöksklyfta
1 burk kesella
1 dl turkisk yoghurt
salt och peppar
Skala vitlöken och mixa tillsammans med rucola. Blanda sedan med kesella och yoghurt och saksätt med salt och peppar.
Pajrulle med grönsaker
Ingredienser:
Pajdeg:
6 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk curry
50 g smält smör
2 dl vatten
Fyllning:
5 dl strimlad vitkål
1 liten purjolök
1 stjälk selleri
1 paprika
1 liten spansk peppar
2-3 msk olja
1/2 tsk ingefära
1 msk brun farinsocker
2 tsk soja
salt och peppar
pensling och garnering:
uppvispat ägg
sesamfrö
Blanda alla ingredienserna till pajdegen och låt stö kallt.
Strimla vitkål, purjo, selleri och paprika. Kärna ur och finhacka peppar frukten. Fräs allt med olja, smaka av med ingefära, farin, soja, salt och peppar.
Sätt ugnen på 225 grader. Kavla ut pajdegen till en avlång kaka ca 30x40 cm och lägg fyllningen i en sträng i mitten. Pensla kanterna med uppvispat ägg och vik upp över fyllningen och tryck ihop. Lägg rullen med skarven ner på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med ägg och strö över sesamfrö.
Grädda rullen i nedre delen av ugnen i 15-20 min.
Comments
Trackback