Kuvertbröd
Goda små bröd som passar till det mesta. Bra att ha med sig på picknick eller att bjuda på till sommarens pastasallad.
Ingredienser:
100 g smör
4 dl mjölk
50 g jäst
1 ägg
1 tsk salt
1 tsk socker
1 tsk fänkål (stött)
1 tsk anis (stött)
en nypa hjortronsalt
10 dl vetemjöl
Smält smöret och tillsätt mjölken. Rör ut jästen i degvätskan och tillsätt sedan salt, socker, fänkål, anis och ägget. Blanda mjölet och hjortronsalt och ha i. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt degen jäsa under bakduk till dubbel storlek.
Dela degen i två delar och dela varje del i 10 delar. Rulla varje del till en rund bulle som du sedan kavlar ut och rullar ihop till en liten rulle. Lägg rullarna på en plåt med skarven neråt. Låt jäsa i ca 30 minuter.
Grädda sedan bröden i 225 grader i 8-10 minuter.
Comments
Trackback