Fyllda piroger



Goda prioger av smördeg fyllda med spenat och fetaost. Passar perfekt till studentbuffen eller sommar festen.

Ingredienser till 8 st:
4 rektangulära plattor fryst smördeg
100 g spenat
200 g fetaost
50 g smält smör
1 pressad vitlöksklyfta
4 msk hackade timjanblad
3 msk hackad persilja
lite peppar
ett ägg till pensling

Låt smördegsplattorna tina i rumstemperatur ca 15 minuter. Rör under tiden ihop fyllningen. Blanda spenat, smulad fetaost, smält smör, vitlök, timjan, persilja och peppar.
Värm ugen till 200 grader. Kavla ut smördegsplattorna och skär i två fyrkanetr. Lägg lite fyllning mitt på plattan och pensla längs kanten med uppvispat ägg. Vik ihop till en triangel och lägg på en plåt. Tryck ihop kanterna med en gaffel så att de limmas ihop och pensla sedan med ägg.
Grädda pirogerna mitt i ugnen ca 25 minuter.

Comments

Comments:

Name:
Remember me?

Contact

Blogg:

Text:

Trackback
RSS 2.0