Söndags soppa
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/1698779/images/2010/p1310448_72272362_thumb.jpg)
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/1698779/images/2010/p1310452_72272458_thumb.jpg)
![](https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/1698779/images/2010/p1310456_72272299_thumb.jpg)
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/1698779/images/2010/p1310450_71797490_thumb.jpg)
Tom Yam Goong
God Thailändsk soppa som värmer.
Ingredienser:
500 g räkor med skal
1 1/2 L vatten
1/2 tsk salt
Ett knippe färsk persilja
1/2 tsk hel svartpeppar
ca 300 g champinjoner
3-5 st kaffir lime-blad
2 stjälkar citrongräs
5 cm färsk ingefära
2 st pirri pirri eller annan chili frukt
saften ur två lime
4 msk thailändsk fisksås
Skala räkorna och samla skal och huvuden i en kastrull. Tillsätt vatten och salt och låt det koka upp. Hacka persiljan och tillsätt tillsammans med svartpepparkornen till räkskalen. Låt koka i ca 5 minuter och sila sedan buljongen.
Dela champinjonerna en gång och limebladen i 4 delar. Skala och skär till citrongräset i 3 cm stora bitar, mosa dem lätt med knivskaftet. Skär även upp ingefäran i bitar.
Kärna ur och skär upp chillifrukterna och blanda med fisksås och limesaft i en liten skål. Koka ingefäran, limebladen och citrongräset i buljongen ca 2 min, tillsätt räkor och champinjoner, låt sjuda 5 min.
Rör sedan ner fisksåsblandningen och servera.
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/1698779/images/2010/p1310460_71797016.jpg)
Comments
Postat av: ani
vilka härliga bilder babe! keep up the good work!
Trackback