Något att knapra på.
Godaste råg-kexen!
Passar bra som tilltugg till te eller på ostbrickan.
Ingredienser för ca 80 kex:
3 dl ljummet vatten
4 msk olivolja
1/2 paket jäst (25g)
en nypa salt
en nypa socker
3 dl grahamsmjöl
2 dl rågmjöl
1/2 dl rågflingor
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 äggvita till pensling
Linfrön, solrosfrön, loppfrön och sesamfrön.
Smula jästen i en bunke, tillsätt salt och socker. Blanda olivoljan och vattnet, häll hälften i bunken och lös upp jästen. Tillsätt allt mjöl och rågflingor, arbeta ihop till en smidig deg. Låt degen jäsa under bakduk i ca 1 timme.
Knåda degen på ett mjölat bakbord och dela upp den i tre delar. Kavla varje del tunnt och gör cirklar med hjälp av ett glas. Lägg ut kexen på en plåt med bakplåtspapper och nagga med en gaffel. Pensla sedan på uppvispad äggvita och strö över frön. Grädda kexen på 200 C° i ca 10-12 minuter. Låt svalna på plåten.
hej va fin blogg du har, hur är läget idag? =)