Linsköttbullar med smak av indien
Köttfärs kan med fördel drygas ut med röda linser, det ger både god smak och extra protein.
Här är mitt recept:
2 dl röda linser (okokta)
ca 200 gram nötfärs
1/2 röd lök
1 ägg
färsk persilja
2 msk tomatpure
garam masala
curry
paprika pulver
salt, peppar
Koka linserna så att de blir lite mosiga, blanda med färsen. Hacka löken och persiljan fint och ha i färsblandningen blanda även i tomatpuren. Krydda med garam masala, curry, paprika pulver, salt och peppar efter egen smak.
Forma bollar eller biffar och lägg på en plåt med bakplåtspapper/ smord. Sätt i ugnen på 200 grader i ca 25 minuter. Servera med bulgur eller coscous och en god sallad. En enkel yoghurt sås passar också bra till.
Comments
Postat av: Monica Simpanen
Hej Hannis
Tänker nu följa ditt recept men ha kikärtor i stället för röda linser eftersom jag har sådana färdigkokta. Blir nog gott
Kram
Trackback