Bröd med variation

Behöver inte jäsa eller knådas, man kan blanda i lite vad man vill och variera i oändlighet. För att få lite mer "Ernst" känsla kan man pynta med tunna äppelskivor.
Ingredienser ( 2 bröd):
1 L fil
5 dl vetemjöl
4 dl grahamsmjöl
3 dl grovt rågmjöl
2 dl fiberhavregryn
1 tsk salt
1 dl solrosfrön
1 dl linfrön
1 dl torkad frukt
1 dl hasselnötter
1 1/2 tsk bikarbonat
1/2 dl mörk sirap
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop mjöler, frön, salt, frukt, nötter (hackade eller hela) och gryn. Blanda ihop fil, sirap och bikarbonat och tillsätt till mjöl blandningen. Rör om till en jämn och tjock smet och fördela i två smörjda/ bakplåtspappersklädda formar. Garnera eventuellt med äpplen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 1/2 tim, om bröden börjar se mörka ut kan man täcka dem med folie.
Låt sedan bröden vila efter gräddningen inlindade i kökshandukar några timmar.
Variation kan fås genom att ha i olika mjöler, kli, gryn, kross, nötter, frön, russin mm. Vetemjölet kan nästan helt bytas ut mot andra mjölsorter. Vill man ha ett lite saftigare bröd kan man riva i morot eller äpple.

Comments

Comments:

Name:
Remember me?

Contact

Blogg:

Text:

Trackback
RSS 2.0