Thai!



För att komma i stämning - Börja med att slå på lite Thailändsk musik Thai Music

Vegetariska Vårrullar
Ingredienser till ca 20 st:
Den gröna delen på en purjo
1 burk babmuskott (fint strimlade)
1 paket glasnudlar
1/2 vitkål
Ett paket vårrulleplattor
ett ägg
1 tsk soja
1/2 tsk salt
Olja till fritering

Strimla purjo och vitkål fint och fräs med olja i en panna så att det blir lite mjukt. Tillsätt sedan bambuskott, soja och salt.
Lägg glasnudlar i ljummet vatten så att de blir mjuka, häll av och tillsätt nudlarna i pannan. Stek något.
Ta fram vårrulleplattorna.
1) Lägg på en lagom klick med innehåll på plattan, ganska nära hörnet.
2) Vik över hörnet över fyllningen och rulla så det ser ut som ett kuvär.
3) Pensla med ägg i kanterna och vik in över rullen, ganska tight.
4) Rulla ihop.



Fritera sedan rullarna i olja ca 6 minuter, så att de blir gyllen bruna. Låt svalna på ett galler.
Servera med sötsursås och soja.





Tom Yam Gai

Ingredienser:
2 citrongräs
4-5 charlottenlökar
2 vitlöksklyftor
4 kycklingfileer
1 citron
3 chili
4-5 lime blad (kaffir)
1 burk kokosmjölk
kyckling buljong
1/2 kg champinjoner
4 koriander rötter ( eller hackad koriander)

Banka (med sidan av kniven) vitlöksklyftrona och skär i bitar, skölj och banka citrongräs och skär i bitar. Skala löken och banka och skär upp den.
Banka och skär upp chili frukterna. Skär champinjonerna på hälften.
Tärna kycklingen i ca 1,5 cm stora bitar.
Koka upp kokosmjölk och ha i alla dom bankade varorna och champinjonerna. Smaka av med salt och låt koka 2-3 minuter.
Tillsätt sedan kyckling och buljong och låt koka ca 15 minuter under lock.
Servera med ris eller som en soppa.




Thailändsk räksallad med glasnudlar
Ingredienser:
1 paket glasnudlar
koriander (färsk)
3 chili
1 paket räkor
1 citron eller lime
1 gul lök
salt

Blötlägg glasnudlarna i ljummet vatten så att de blir ganska mjuka.
Strimla chili fint och strimla koriandern. Skala och skär upp löken.
Pressa ur saften ur en citron/ lime i en skål och blanda med salt.
Häll snabbt över kokande vatten över glasnudlarna så de blir mjuka.
Blanda limesaften med nudlarna och ha sedan i chilin, koriandern och löken. Servera!





Tack till Sara och mamma Mullika!

Comments
Postat av: Sara

Imponerande! :) Ska försöka mig på något av alla dina recept du lägger ut, allt ser så himla gott ut:) Men var får du tag på grejer, typ korianderrötter och citrongräs och så?

2010-04-08 @ 11:39:36
Postat av: nysvensken

fint :D

2010-04-08 @ 12:31:27
Postat av: Nina

Vad duktig du är! Ser ju ut som på restaurang! :)

2010-04-09 @ 15:40:43

Comments:

Name:
Remember me?

Contact

Blogg:

Text:

Trackback
RSS 2.0