Tankar om Per Moberg

Mannen som grillar spädgrisar över öppen eld, gör fonder av hela getter, går runt med förkläde av läder och lagar mat med hela kroppen -och håret.
Män i tv får slafsa i köket, slänga med potatiskal och skramla med kastrullerna. Medan kvinnorna, (som tex Leila) står i sina sockersöta kök gjorda av maränger och rosa marsipan med rosor på kinderna och vita förkläden med spets. En deciliter ekologiskt socker och två deciliter gammeldags grädde säger de med sammetslen röst och vita stora leenden, medan Moberg doppar handen i kokande vatten och gormar om hela tjädrar och 100 kg potatis rakt ner i grytan, låt koka i 10 timmar.
När ska vi få en bitter, halvnaken, full, skrikig och rejäl kvinna med stripigt hår och smutsiga händer som lagar mat i rutan?

En sak som inte passar in i bilden med allt vilt, helstekt och slaktat som Moberg kokar ihop är att han sponsras av quorn?
Egentligen kanske han är en vegan med håret uppsatt som står och viskar i köket med sina morotsstavar och linsröror..

Comments
Postat av: ani

vi kan hoppas att han egentligen är sån. men han älskar nog enda in i benmärgen att tortera små stackars griskultingar. hur som, jag ser också fram emot den vulgära kokerskan! mer lortiga kokerskor åt folket!

2010-04-27 @ 19:04:12

Comments:

Name:
Remember me?

Contact

Blogg:

Text:

Trackback
RSS 2.0