Knäckebröd- snack size
Som ni kanske märkt så är jag ett stort fan av knapriga kex och skorpor. Har modifierat ett knäckebröds recept till små "snack size" knäckebröd med lite extra smak.
Ingredienser:
25 gram jäst
2 dl vatten
1 msk spiskummin
1/2 dl olja
1 1/2 tsk salt
3 dl rågmjöl + lite till utbakning
1 dl grahamsmjöl
2 dl vetemjöl
rosmarin
Rör ut jästen med ljummet vatten i en bunke. Stöt rosmarinen i en mortel, valfri mängd. Tillsätt kryddor, salt, olja och mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg i ca 4 min ( för hand). Jäs under bakduk i 15 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
Ta upp degen på ett mjölat bakbord (rågmjöl) och dela den i två delar. Kavla ut tunnt och skär med hjälp av ett glas ut lagom stora "kex". Vill man göra större knäckebröd kan man dela degen i 20 delar och kavla ut varje del till ett bröd.
Vänd bröden i lite mjöl och lägg på en plåt. Nagga bröden med en gaffel, pensla med vatten och strö över lite frön eller rosmarin (om man vill). Grädda i mitten av ugnen ca 5 minuter, passa så bröden ej bränns.
Låt bröden svalna och lägg dem sedan i en tät burk.
Comments
Postat av: Ani
himla fin tät burk måste jag säga :D
Trackback