Dinkelknäckebröd med smak av rosmarin.
Goda små knäckebröd med rosmarin och solrosfrön, passar bra till soppa eller till kvälls teet.
Ingredienser:
25 g jäst
2 1/2 dl vatten
2 tsk torkad rosmarin
2 tsk salt
1 tsk flytande honung
1/2 dl vetekli
2 dl grovt rågmjöl
3 dl dinkelsikt
1 1/2 dl vetemjöl
Rör ut jästen i ljummet vatten (37 grader). Mortla rosmarinen och tillsätt till vattnet och jästen. Tillsätt även salt, honung, vetekli och mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg och jäs under bakduk i ca 15 minuter.
Dela degen i 30 bitar och kavla ut varje bit tunnt. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper och nagga med en gaffel. Pensla med kallt vattenoch strö över lite rosmarin och solrosfrön.
Grädda på 250 grader i ca 5- minuter. Låt svalna på ett galler och förvara i en fin burk med lock.
Comments
Trackback