Chicken TikkaMasala



Chicken TikkaMasala. Bilden är kanske inte den bästa men maten är den godaste! Jag tror det är lite så med indisk mat att ju geggigare och mer oidentifierbart det ser - ju godare är det.

Ingredienser:
En lök
En bit ingefära
2 vitlökar
toamtpure
 1 burk krossade tomater
2 kycklingfileer
Garam masala
Curry
2 Chilli frukter

Hacka löken, ingefäran, chillin och vtilöken och fräs tillsammans med lite olja och garam masala. Ha sedan i krossade tomater och tomatpure och låt koka ihop.
Mixa ihopkoket OBS! Låt det svalna något annars kan det bildas ett tryck i mixern och tomatblandningen sprutar åt alla håll, har hänt mej och det är inte kul.
Ha i den mixade blandningen i grytan igen och tillsätt tärnad kyckling file. Låt detta puttra i ca 15-20 minuter så att kycklingen blir klar. Ha tillsist i curryn.
Servera med youghurt (kan även röras i på en gång) och naan.
Vegetariskt alternativ är att blanda i kikärtpr istället för kyckling.



Chapati ( typ som Naan men utan jäst)
Passar utmärkt till TikkaMasala!

Ingredienser
6 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2,5 dl mjölk
en nypa salt

Blanda ihop alla torra ingredienser först, häll sedan i mjölken och arbeta till en spidig deg.
Dela upp i bitar och gör lagom stora tunna bröd.
Stek bröden i lite olja i en stekpanna på ganska hög värme. Stek ca 1 min på varje sida så att bröden får lite färg och blir "bubbliga".
Linda in bröden i lite folie så håller de sig varma.



Comments

Comments:

Name:
Remember me?

Contact

Blogg:

Text:

Trackback
RSS 2.0