Baguetter



Goda baguetter med lite extra fibrer, passar perfekt till sommarens picknick.

Ingredienser till 4 baguetter:
1/2 paket jäst (25 gram)
2 tsk salt
1 msk honung
6 dl ljummet vatten
2 1/2 dl fiberhavregryn
10 dl vetemjöl

Smula jästen i en bunke och tillsätt honung och salt. Häll över lite av vattnet och rör ut jästen. Tillsätt sedan resten av vattnet, havregryn och vetemjöl. Arbete ihop till en smidig deg och låt jäsa under bakduk i 1-2 timmar.
Sätt ugnen på 260 grader. Häll ut degen på ett mjölat bakbord och dela den i fyra delar, degen ska inte knådas! Fös ihop delarna till 4 st baguetter lika långa som en plåt. Mjöla baguetterna lätt och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Vrid baguetterna som en spiral och grädda direkt i 15 minuter. Sänk sedan värmen till 150 grader och grädda i 12 minuter till.

Comments

Comments:

Name:
Remember me?

Contact

Blogg:

Text:

Trackback
RSS 2.0